torstai 8. maaliskuuta 2018

TYÖPISTEEN SUUNNITTELUA

Nyt, kun olen löytänyt taas bloggaamisen mielekkyyden niin tulee vietettyä aika pitkiäkin aikoja tietokoneen äärellä. Itse tämän tekstin kirjoittaminen vie oman aikansa, mutta niin vie postaukseen tulevien kuvien syöttäminen kamerasta koneelle ja niiden muokkaaminenkin. Etsin myös pitkin internettiä inspiraatioita sekä luen muiden kiinnostavia blogipostauksia, jälkimmäiseen saa hyvinkin upotettua vuorokaudesta aikaansa. Joten olen nyt pidemmän aikaa pyöritellyt päässäni ajatusta omasta, rauhallisesta työpisteestä.

Tällä hetkellä meillä on vain tämä yksi tietokone, ja tämäkin valitettavasti vetelee viimesiä henkosiaan. O'ou. Läppäri on 95% ajastaan alakerrassa, olohuoneen sohvalla. Joko siinä, kaiken hälinän keskipisteessä, teen postauksia tai toisinaan kiipeän yläkerran makuuhuoneeseen näpyttelemään. Makuuhuoneessakin istun läppäri sylissä sohvalla, asento ei siis ole yhtään sen parempi tai miljöö ns toimistolle ei vieläkään mitenkään täyty. 

Joten pistin googlen laulamaan ja aloin haaveilemaan valoisasta, "ilmavasta" ja kevyestä työpisteestä. 

Kuvan lähde WEEKDAYCARNIVAL

Kuvan lähde Apartmenttherapy

Kuvan lähde Hurmaavan valkeaa

Kuvan lähde Koti7

Kuvan lähde Myfreakinears

Kuten inspiraatiokuvistani huomaa niin en halua perinteistä pöytää, jolla on jalat. Haluan sen "ilmavan", seinään kiinnitettävän pöydän. Se ei pienennä tilaa ja on myös tietenkin helpompi imuroida pöydän alta kun siellä ei imuri töki mihinkään jalkaan tms. 

Pöydän tilan tahdon pitää vain tietokoneelle suunnattuna. Korkeintaan joku vihreä viherkasvi voi löytää paikkansa myös tasolta, mutta on ehdoton nounou, että taso täyttyy epämääräisestä roinasta. 


Pienen kaksintaistelun jälkeen päädyin siihen, että työpiste tulee tähän. Yläkertaan meidän makuuhuoneeseen, pojan sängyn tilalle. Poika menköön ulkoruokintaan, äiti tarvitsee nyt työpisteen ;)
Poika saa muuttaa pois meidän makuuhuoneesta, tätä on ajateltu jo miljoona päivää ennen mun työpisteen intoilua. Hän saa puoliparvisängyn omaan huoneeseensa. Mutta se siitä, palataanpa alkuperäiseen aiheeseen takaisin!

Tilan on oltava valoisa, päivänvalo on keväällä ja kesäisin sitä parasta endorfiinia mitä voi nauttia! Se on yksi iso osa joka saa hyvälle mielelle, tulee olo että on mukava työskennellä. Välillä on myös hyvä lepuuttaa silmiä, jotka tuijottavat paljon tietokoneen kirkasta näyttöä. Mikäs sen parempaa kuin kääntää vain päätä ja tuijotella ulos ikkunasta, tällä hetkellä vielä kaunista näkymääkin.


Tuo kolo on himpun alle 200cm leveä, just perfect for me. Valoisuuskin on taattu, kun vieressä on iso ikkuna ja ranskalaisen parvekkeen ovi. Paranee niin kropan ryhti työskennellessä kuin rauhakin. Ei enää tarvitsisi istua kumarassa sohvan nurkassa vaan ihan kunnollisessa tuolissa!

Alkuun mietin, että olisin tilan pistänyt alakertaan portaiden alle olevaan nurkkaukseen. Siinä ajatuksessa pomppasi heti kaksi isoa miinusta: se ei todellakaan olisi se rauhallisin nurkkaus. Keskellä hälyä edelleenkin. Ja en tykkää, että joku kurkkii selän takana kun koitan tehdä omia juttujani. Sillon kun olisin olohuoneessa niin harva se kerta T varmasti tulisi seläntaakse kyttäämään. Toinen iso miinus on se valoisuus. Tuolla portaiden alla ei paljon päivänvalosta saisi nauttia. Joten valinta selkiytyi aika nopeasti näiden kahden väliltä.

Kuvan lähde Veke

Kuvan lähde Veke

Kuvan lähde Veke

Kuvan lähde Bauhaus

Jos päädyn vain pelkkään pöytätasoon niin tarvitsen tilaani myös hyllyjä seinälle, pisteen yläpuolelle. Nekään eivät voi olla mitä tahansa Ikean laudanpätkiä, niissäkin on oltava jotain särmää! Huonekalu & Sisustus Veken sivuilta voisin tilata rekkalastillisesti tavaraa. Ilmankos sieltäkin heti heittämällä kolme seinähyllyä päätyi top 4 listaani.

Ehkäpä sitä tässä maaliskuun aikana saan rakennettua työpisteeni. Millaisia työpisteitä Teiltä löytyy? Olisi kiva nähdä kuvia! Vai pyöriikö jollain tietokone samallalailla niinkuin mulla nyt, siellä täällä ja kyyryssä koodaillen?

2 kommenttia:

  1. Mulla on kans haaveissa saada tuollainen kevyt työpiste seuraavaan kotiin! Mä luulen että olisin paljon aikaan saavampi tuollaisen pöydän ääressä! :)
    Tykkään muuten sun esittelytekstistä tosi paljon! Mä poden kans jo kolmenkympin kriisiä, vaikka siihen on vielä 6 vuotta, hah! :D

    https://taruanuelina.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on nyt tuo nurkka raivattu tyhjäksi, enää pitäisi saada rahaa ja aikaa että pääsee rakentelemaan tuon työpisteen! Uskon kanssa, että tommosessa työpisteessä saisi enemmän aikaan :)

      Hei kiitti! :) Mikähän maagisuus tossa kolmessakympissä on, mäkin muuten 25v ajattelin että "apua, oon jo kohta 30v". Haha :D

      Poista